OVER ONS


Stichting P.O.W. is een stichting die is opgericht in juni 1997, toen er werd besloten om een groot en breed examenfeest te organiseren voor het dorp Wagenborgen en omstreken. Deze investering voor dit feest was zeker een grote gok, gezien wij als organisatie destijds geen enkele verwachting hadden van eventuele inkomsten voor deze avond. Uiteindelijk werd deze avond één groot succes, met ruim 125 bezoekers in een veel te kleine jeugdsoos, was het super geslaagd! Hiermee was de eerste stap gezet voor POW, wat later zou groeien tot een stichting. Na het vervolgens organiseren van vele themafeesten en het opbouwen van een gezonde basis, werd in het jaar 2001 de stichting Party Organisation Wagenborgen officieel opgericht, aktes werden getekend in het notariaat van Winschoten. Het hoofddoel van de stichting was en is nog steeds:

‘Het organiseren van evenementen en activiteiten voor Wagenborgen en omstreken, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.'

Vanaf 2004, bleek helaas dat het steeds moeilijker werd om in die tijd een goed themafeest te plannen, zeker gezien het feit dat wij ongeveer drie keer per jaar een avond organiseerden. Ook in de horeca liepen langzaam de bezoekersaantallen terug, discotheken kwamen destijds ook al in ander vaarwater! De jeugd kreeg voornamelijk minder te besteden, maar gaf ook geld uit aan andere zaken in het leven. Kortom bepaalde doelgroepen moesten keuzes maken. Gezien deze ontwikkelingen gingen wij als organisatie achter de schermen werken aan andere opzet, en werd er unaniem gekozen voor één groot jaarlijks terugkerend evenement. Een evenement voor een breed publiek, van jong tot oud.

In het jaar 2006 presenteerden wij met trots de “powfeesten”, wij hadden in deze eerste week medewerking van de volgende artiesten JANNES, ERWIN DE VRIES, PAPA DI GRAZZI & KOOS DARWINKEL ISM JK-ENTERTAINMENT. Het was uiteindelijk een fantastische week, met veel gezelligheid en positieve reacties! Ook in de daarop volgende jaren heeft onze stichting jaarlijks de “powfeesten” georganiseerd. Wel wisselende weken, met ups en downs, maar toch altijd positieve respons en enthousiasme van de vele bezoekers die ons feestweek wel eens hebben bezocht, hiervoor altijd onze hartelijke dank, zonder jullie geen powfeesten!

Met dit alles was de nieuwe weg ingeslagen voor onze stichting, het organiseren van één jaarlijks topevenement. Met als uitgangspunt een strakke organisatie, heldere richtlijnen en een aansprekend programma voor een divers publiek. Wij maken als bestuur dan ook vele afwegingen om tot een goed programma te komen. Gezien de huidige gages in de artiestenwereld, moeten wij begrotingtechnisch regelmatig concessies doen, anders is het financieel niet haalbaar qua evenement grote. Wij blijven onze weg volgen en achter schermen werken wij dan ook regelmatig (in de vrije uren) aan het nieuwe programma voor het komende jaar. Onder de pagina “artiesten” kunt terugvinden welke bands, artiesten en acts reeds onze powfeesten hebben bezocht, dus het publiek hebben vermaakt!

Graag tot ziens tijdens de powfeesten!

Met vriendelijke groeten,

Ron Bult
Voorzitter POW